KUUMA-asuminen 2040: Pikkukaupunkimaisuus vahvuutena

KIILA ja sen yhteistyökumppani Media Clever saivat kunnian olla mukana toteuttamassa KUUMA-seudun kuntien asumisen tulevaisuutta. KUUMA-asuminen 2040- selvityksen loppupäätelmien mukaan pääkaupunkiseudun kehyskunnilla on tulevaisuudessa tärkeä rooli asumistarjonnan monipuolistajana.

KUUMA-asuminen 2040 -selvityksessä tunnistetaan pikkukaupunkimaisuus vahvuudeksi. Urbanisoituminen, kaupunkimaisen asumisen vetovoimatekijät kuten asukkaalle tärkeiden palveluiden saavutettavuus ja asumisen vaivattomuus ovat vetovoimatekijöitä, joihin voidaan vastata monin eri tavoin. Tärkeimmiksi on selvitystyössä tunnistettu eri talotyyppien kehittäminen sekä asuinaluetietouden lisääminen. Harva tuntee alueita omaa kotikuntaansa laajemmin eikä keskitettyä tietoutta eri asuinalueiden tarjonnasta ole saatavilla – vielä. Paikkamarkkinointi ja -brändäys yhdessä tavoitteellisen kehitystoiminnan kanssa voivat tuoda kaivatun muutoksen.

Esimerkkeinä talotyyppien kehityksestä nostetaan esiin muun muassa miniomakotitalot ja kaupunkipientalot. Yhtiömuotoisesti toteutettuina voivat nämä talotyypit tarjota huoletonta asumista, omalla pikku pihalla. Viikoittainkin muuttuvat perhekoot (uusperheet), pienenevät kotitaloudet, yksinasujien sekä ikääntyvien kasvava määrä ovat kaikki esimerkkejä elämäntilanteista, joissa arvostetaan asumiskustannusten ja tilan hallittavuutta. Siksikin asumisen muotoja on kehitettävä, niin kaupunkikeskustoissa kuin niiden ulkopuolella.

KUUMA-asuminen 2040 -aineistot ovat ladattavissa: http://www.kuuma.fi/asuminen2040

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *